Manifest d’adhesió a la Xarxa Europea d’Escoles sense Racisme

Lectura del manifest d’adhesió a la Xarxa d’Escoles sense Racisme, Escoles per la Pau i el Desenvolupament realitzada, per 3 alumnes de l’escola, el dia 9 de maig de 2014 durant la festa de celebració del 35è aniversari del centre (TaronJAZZ).

Seguidament, parlament a càrrec de la Mariona Fontanella, de l’Assemblea de Cooperació per la Pau, i lliurament de la placa indicativa de l’adhesió de l’Escola d’Adults Els Tarongers a aquesta xarxa europea.

MANIFEST D’ADHESIÓ A LA XARXA D’ESCOLES SENSE RACISME

FacebookTwitterGoogle+PinterestCompartir

Xerrada/tertúlia amb l’escriptora Laila Karrouch

  • Xerrada – tertúlia amb la Laila Karrouch
  • Dilluns 24 de febrer de 2014
  • La Laila ens va regalar el privilegi de conèixer la seva vivència de primera mà, tot explicant-nos com va arribar a Vic i com va ser la seva adaptació.

2ns Tastets de cuina d’arreu del món

Tastets de cuina d’arreu del món: un final de Jornades Culturals ple de sabor, color, aromes i bona gent. La diversitat cultural dels nostres alumnes plasmada en un centenar de plats diferents… però igual d’exquisits. Un èxit absolut que sense les aportacions dels alumnes del CFA Els Tarongers, no hagués estat possible.

Moltes gràcies a tots i totes per participar!

Els Tastets de cuina d’arreu del món van tenir lloc el dimecres 26 de març de 2014 durant l’edició de les 25es Jornades Culturals de l’escola.

Trobareu totes les receptes i fotos dels plats a http://tastets2014.elstarongers.cat

Amb motiu de l’adhesió del centre a la xarxa europea d’Escoles sense Racisme, els grups de Competic 1 hem realitzat un mosaic digital que pretén mostrar visualment la diversitat de gèneres, orígens, edats, interessos… de les persones que integrem la comunitat educativa de l’Escola d’Adults Els Tarongers.

Mosaic

Tots som iguals en 11 llengües

Les persones que venim al grup d’Etapa Instrumental 1 de vespre estem aprenent a llegir i a escriure en català.  Si no ens coneixeu gaire, pot semblar que la nostra competència lingüística no sigui gaire bona però no és així: entre tots parlem 11 idiomes !

Aprofitant aquesta riquesa i amb la voluntat de donar-la a conèixer, la nostra aportació a les Jornades Culturals d’enguany consisteix en aquest vídeo on ens podeu veure dient Tots som iguals en les onze llengües que coneixem.

Esperem que us agradi!

Xerrada Luis Miguel Narbona

Cada inici de curs, fem una xerrada/debat a tall d’inauguració del curs. Sempre intentem tractar temes que puguin ser d’interès per a tothom.

Enguany ens va acompanyar el Luis Miguel Narbona. Ell és antropòleg, treballa a l’Ajuntament de Viladecans i, entre d’altres tasques, ha estat el seu assessor en temes de ciutadania i convivència. També ha treballat a la Diputació de Barcelona. Compagina aquestes tasques amb la docència. Actualment fa classes a la Universitat de Vic.

A la xerrada va parlar del fet migratori a Catalunya. Va explicar com el concepte de ciutadania, dins del marc de la Unió Europea, ha anat desplaçant el concepte de nacionalitat. Va parlar de quins impostos paguem tots els ciutadans, sigui quina sigui la nostra situació administrativa al país, i de com n’és d’important que siguin respectats els drets de tots els treballadors i treballadores, ja que en la mida que així sigui, es podrà exigir l’acompliment dels deures com a ciutadans. La roda de l’estat del benestar es nodreix de ciutadans amb drets i deures. En la mida que moltes persones en siguin excloses, la resta de ciutadans es veuran perjudicats, perquè, a la curta o a la llarga, també els seus drets seran regatejats.

Una bona colla d’elements per a la reflexió.

Xerrada Narbona