No al racisme, NO a la discriminació


No al Racisme, no a la Discriminació from Els Tarongers on Vimeo.

El grup Competic 2, en motiu de les 25es Jornades Culturals, i sota el lema “Som persones: Totes iguals, totes diferents”, hem preparat un muntatge de vídeo amb la música “Rap vs Racisme” on hi col·laboren diversos “rapers”. Ells són El Chojin, Locus i Nerviozzo de Dúo Kie, Gitano Antón i El Langui de La Excepción, Nach, Lírico, Kase O i Sho-Hai de Violadores del Verso, Xhelazz, Titó i El Santo de Falsalarma, Zatu de SFDK i Ose, tots junts contra el racisme.

En la preparació del vídeo, i per poder treballar de forma conjunta, vam obrir un tauler compartit a la xarxa social Pinterest. Cadascú de nosaltres va escollir unes quantes fotografies i les va penjar al tauler. Així podíem veure les imatges penjades de tots els companys i companyes.

Amb les fotos i la música, vam fer un projecte de vídeo amb el programa Windows Media Maker. Tots junts a classe, anàvem fent  la pel·lícula. Cadascú proposava les fotos que creia que millor anaven amb la música escollida. A mida que anàvem creant la pel·lícula, anàvem aprenent més coses del programa.

A vegades ha estat necessari consensuar els diferents punts de vista. Ha estat un procés participatiu i col·laboratiu.

La idea del vídeo és expressar la discriminació en tots els seus àmbits i sentits. Esperem haver-ho aconseguit i que el vídeo us agradi tan com a nosaltres ens ha agradat fer-lo.

FacebookTwitterGoogle+PinterestCompartir

L’autobús de la Rosa

Aquests dies a classe hem llegit el llibre“L’autobús de la Rosa”.

2014-03-20_12h40_34El llibre explica la historia d’un avi afroamericà que porta al seu nét a visitar el Museu Henry Ford de Detroit. El porta a veure l’autobús en el qual l’any 1955 la Rosa Parks, va canviar la història dels Estats Units.

L’avi coneix bé aquesta història perquè viatjava en aquest mateix autobús quan la Rosa es va negar a cedir el seu seient a un home blanc. L’avi explica al seu nét que en aquella època als Estats Units, hi havia escoles per a nens blancs i escoles per a nens negres, que en els locals públics dels blancs no podien entrar els negres, i també històries d’homes encaputxats de blanc que pegaven, cremaven i mataven als negres.

Però a l’avi el que més li dol és haver estat allà amb ella i no ser part de la història per no haver estat tan valent com la Rosa Parks.

Sempre hi ha un autobús que passa per la vida de cadascú de nosaltres. Tu tingues els ulls ben oberts i no perdis el teu”, li diu l’avi al seu nét al final del llibre.

Llegir aquest llibre i conèixer la historia de la Rosa Parks,  ens ha agradat molt. La seva lectura ens ha ajudat a parlar  sobre la discriminació i la segregació racial, i ens hem animat a fer aquest vídeo.

Nosaltres creiem que les persones som totes iguals, no importa el color de la pell, ni les creences o els costums. Només cal respectar-nos i aprendre a conviure. Mai hem de menysprear a ningú, ni veure’l inferior. Ningú és menys que ningú. El que és important és que som persones.

El grup CompeTIC Inicial de la tarda hem aixecat un MUR per dir PROU! al racisme i la discriminació.

El treball l’hem realitzat de forma col·lectiva. Hem navegat per Internet, hem recollit frases i dites contra el racisme i la discriminació i les hem enganxat en un mur en línia. També l’hem il·lustrat amb alguna imatge.

Per accedir a aquest treball feu clic al següent enllaç: ANAR AL MUR.
Podeu guardar-vos l’enllaç al mòbil, si escanegeu la següent imatge amb un lector de codis QR:

unitag_qrcode_1393237897378Des de la pàgina web d’i-nigma, podeu accedir a descarregar-vos un lector de codis QR pel vostre mòbil.

Amb motiu de l’adhesió del centre a la xarxa europea d’Escoles sense Racisme, els grups de Competic 1 hem realitzat un mosaic digital que pretén mostrar visualment la diversitat de gèneres, orígens, edats, interessos… de les persones que integrem la comunitat educativa de l’Escola d’Adults Els Tarongers.

Mosaic

Tots som iguals en 11 llengües

Les persones que venim al grup d’Etapa Instrumental 1 de vespre estem aprenent a llegir i a escriure en català.  Si no ens coneixeu gaire, pot semblar que la nostra competència lingüística no sigui gaire bona però no és així: entre tots parlem 11 idiomes !

Aprofitant aquesta riquesa i amb la voluntat de donar-la a conèixer, la nostra aportació a les Jornades Culturals d’enguany consisteix en aquest vídeo on ens podeu veure dient Tots som iguals en les onze llengües que coneixem.

Esperem que us agradi!