Estereotips i prejudicis

Els grups de Català 3 de l’escola hem treballat els prejudicis i estereotips presents al nostre entorn. Hem intentat analitzar la nostra vida quotidiana  i veure com està plena de tòpics i de generalitzacions que poden respondre a casos concrets, però que, en cap cas, poden qualificar a tot un col·lectiu. Aquest és el resultat de la nostra feina.

 123 Jornades_V 2004

Aquest és el dossier que hem treballat, basat en una adaptació d’un material elaborat per  l’Assemblea de Cooperació per la Pau.

Aquest és el text que vam llegir a l’acte de les Jornades Culturals. Vam simbolitzar els prejudicis en forma de maons que aixequen un mur entre les persones.

Aquí teniu el vídeo de la representació del grup de tarda.

Aquí teniu el vídeo de la representació del grup de vespre.

Esperem que us agradin, però, sobretot… que us ajudin a reflexionar!

10250224_10154041727830094_8082282387677824899_n

Les alumnes i els alumnes del grup Competic Inicial del torn de vespre vam voler expressar les nostres denúncies sobre fets discriminatoris amb unes cartes que, simbòlicament, vam “enviar” mitjançant la nostra bústia.

Les cartes les podeu llegir en el document següent:  Cartes denúncia.

Esperem que hagin arribat a la seva destinació: la consciència social!

Lekk: Let’s think before judging

Els grups d’Anglès 1 i Anglès 2A vam visualitzar un vídeo motivador que va donar molt de sí.  Vam poder parlar dels valors que s’hi reflecteixen, vam veure nou vocabulari en anglès relacionat amb el tema dels prejudicis i els estereotips i, finalment, vam elaborar un esquema amb una plantilla Popplet on recollim les nostres impressions i el treball realitzat.

Aquí teniu l’esquema

Aquí teniu el text en Anglès / Català que vam llegir a les Jornades Culturals per presentar el vídeo: Presentació jornades culturals

Aquí teniu el vocabulari relacionat amb el tema: Dealing with discrimination

Esperem que us hagi agradat i que, a més a més, us hagi servit per aprendre una mica més d’anglès!

Xerrada/tertúlia amb l’escriptora Laila Karrouch

  • Xerrada – tertúlia amb la Laila Karrouch
  • Dilluns 24 de febrer de 2014
  • La Laila ens va regalar el privilegi de conèixer la seva vivència de primera mà, tot explicant-nos com va arribar a Vic i com va ser la seva adaptació.

2ns Tastets de cuina d’arreu del món

Tastets de cuina d’arreu del món: un final de Jornades Culturals ple de sabor, color, aromes i bona gent. La diversitat cultural dels nostres alumnes plasmada en un centenar de plats diferents… però igual d’exquisits. Un èxit absolut que sense les aportacions dels alumnes del CFA Els Tarongers, no hagués estat possible.

Moltes gràcies a tots i totes per participar!

Els Tastets de cuina d’arreu del món van tenir lloc el dimecres 26 de març de 2014 durant l’edició de les 25es Jornades Culturals de l’escola.

Trobareu totes les receptes i fotos dels plats a http://tastets2014.elstarongers.cat