L’autobús de la Rosa

Aquests dies a classe hem llegit el llibre“L’autobús de la Rosa”.

2014-03-20_12h40_34El llibre explica la historia d’un avi afroamericà que porta al seu nét a visitar el Museu Henry Ford de Detroit. El porta a veure l’autobús en el qual l’any 1955 la Rosa Parks, va canviar la història dels Estats Units.

L’avi coneix bé aquesta història perquè viatjava en aquest mateix autobús quan la Rosa es va negar a cedir el seu seient a un home blanc. L’avi explica al seu nét que en aquella època als Estats Units, hi havia escoles per a nens blancs i escoles per a nens negres, que en els locals públics dels blancs no podien entrar els negres, i també històries d’homes encaputxats de blanc que pegaven, cremaven i mataven als negres.

Però a l’avi el que més li dol és haver estat allà amb ella i no ser part de la història per no haver estat tan valent com la Rosa Parks.

Sempre hi ha un autobús que passa per la vida de cadascú de nosaltres. Tu tingues els ulls ben oberts i no perdis el teu”, li diu l’avi al seu nét al final del llibre.

Llegir aquest llibre i conèixer la historia de la Rosa Parks,  ens ha agradat molt. La seva lectura ens ha ajudat a parlar  sobre la discriminació i la segregació racial, i ens hem animat a fer aquest vídeo.

Nosaltres creiem que les persones som totes iguals, no importa el color de la pell, ni les creences o els costums. Només cal respectar-nos i aprendre a conviure. Mai hem de menysprear a ningú, ni veure’l inferior. Ningú és menys que ningú. El que és important és que som persones.

FacebookTwitterGoogle+PinterestCompartir

Deixa un comentari